SALOU PRESENTA A MADRID LA SEVA AGENDA GASTRONÒMICA PER A 2020

FOTO FAMÍLIA

Salou ha presentat les deu experiències gastronòmiques que conformaran l’agenda Salou Food Experience 2020, a l’espai Nomad House de Ramses, a Madrid, en el marc de la fira internacional Fitur, que se celebra aquesta setmana a la capital madrilenya. Val a dir que es tracta d’una acció emmarcada dins de el pla estratègic de turisme per donar a conèixer, a la capital madrilenya, els principals atractius i productes turístics de la destinació.

PEP MORENO

L’acte ha estat presidit per l’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, que ha estat acompanyat pel regidor de Dinamització Econòmica, Héctor Maiquez. La presentació ha comptat, també, amb l’assistència de periodistes, blocaires i influencers de tot l’Estat espanyol. A més, han estat presents el director R + D + I de SEGITTUR, Carlos Romaní Dexeus; el president de SEGITTUR, Enrique Martínez; el director de l’Agència Catalana de Turisme, David Font; la presidenta de l’Associació Espanyola de Enoturisme i Turisme Gastronòmic, Cristina Alonso; el president de el Club Espanyol d’Alta Gastronomia, Javier Tros de Ylarduyá; la cap de l’àrea de Connectivitat i Visats de l’Institut de Turisme d’Espanya, Belén González; la presidenta de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme, Raquel Fernández; i l’editor de Tourinews, Ignacio Moll; entre d’altres directius, empresaris i agents de viatges.

ALCALDE

L’alcalde de Salou ha presentat el calendari anual gastronòmic per al 2020. Aquest any, se sumen quatre noves jornades amb diversos ingredients com a protagonistes. Així, entre els mesos d’abril i maig debutaran les Jornades Gastronòmiques de la Gamba, que oferiran menús i degustacions basades en productes de proximitat amb aquest crustaci com a element principal. Una altra de les novetats és el Mediterranean Wine Week, al juny. Aquesta iniciativa pretén crear una experiència enològica i gastrovinícola a partir de la figura i l’empresa mediterrània duta a terme pel Rei Jaume I, de la qual Salou forma part important. La tercera novetat tindrà lloc durant la primera quinzena de setembre. Es tracta de la Ruta de plats medievals, en el marc de la Festa de l’Rei en Jaume I. I l’última experiència gastronòmica es desenvoluparà a finals del mes de desembre i serà la Festa de l’Vi Jove (vi de l’any).

La resta de jornades són: Sabor Salou (maig); Gastrotour (segona quinzena de maig); Jornades Gastronòmiques de l’Arròs (juny); Gastro Wine & Music (finals de setembre); Ral·li de Tapes Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada (octubre); i Jornades Gastronòmiques de Calamar (novembre). L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat que «des de l’Ajuntament, en col·laboració amb l’àmbit professional de la restauració, treballem perquè Salou sigui un referent en gastronomia, i hem aconseguit un calendari de deu accions de gran atractiu». El mandatari ha recordat que «aquesta agenda forma part de el pla estratègic per desestacionalitzar la temporada turística.

A continuació, ha tingut lloc la presentació gastronòmica del restaurant Deliranto, amb el xef Pep Moreno a el front, guanyador de l’Estrella Michelin. Moreno ha donat a conèixer el seu plat estrella per a les Jornades Gastronòmiques de l’Calamar 2020: Puresa de Calamar. També la resta de restaurants participants han presentat les seves creacions: Terrassa Club Nàutic Salou: Snacks en textura de calçot. Restaurant La Passió: Un toc de mar, sardina marinada amb picada de tomàquet i ceba morada amb vinagreta de pistatxo verd. Lunattic Restaurant: ibericus Tàrtar. Restaurant Club Nàutic Salou: Arròs cremós de calamar. Les postres ho han preparat en conjunt, i ha estat ‘sorbet de nitro de vainilla amb tòfona de Prades’. Totes aquestes delicatessen han anat acompanyades amb vins DO Terra Alta, del Celler Clos Galena; el vermut Padró & Co ‘Vermell Clàssic’; cava Adernats Pur; i cervesa San Miguel Magna.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s