EL MUNDO OCULTO DE LA TRUFA

TRUFA NEGRA

Una apassionant investigació sobre el caos i la manipulació en el mercat de l’fong més car de l’món. Un llibre de gastronomia que es llegeix com una novel·la negra. Més enllà de l’esplendor dels xefs estrella i els restaurants de prestigi, la cadena de subministrament de la tòfona està marcada pels robatoris, el secretisme, els sabotatges i els fraus. Els pagesos patrullen els seus camps armats amb rifles i temen que els espies puguin robar-los els secrets de l’negoci; els caçadors amaguen trossos de carn enverinats per lliurar-se dels gossos tofoners, mentre que compradors ingenus i experts reconeguts per igual pateixen els enganys de estafadors i falsificadors. Ryan Jacobs va començar aquesta història com un article per a The Atlantic, però ha aconseguit divulgar d’una manera novel·lesc els delictes, de vegades fins i tot de sang, que tenen lloc en totes les etapes de el camí que recorre la tòfona per arribar des de la terra a l’plat.

La tòfona negra travessa el seu millor moment. Aquest fong, que tal vegada no sedueixi pel seu aspecte, s’ha guanyat el favor de milions de comensals que ja no poden viure sense el seu sabor i el seu perfum inconfusibles. Estem davant d’una de les joies de la corona de la gastronomia, ia Espanya ho sabem bé: per alguna cosa som líders mundials en la seva producció. Protagonista d’autèntics plats de luxe, aquest producte tan singular com intens copa la nova aposta de Planeta Gastro: un reportatge d’investigació que és possible llegir com si d’una novel·la negra es tractés. Mai no és or tot el que lluu, ia través de les gairebé 300 pàgines d’aquest llibre, publicat per Planeta Gastro (traducció d’Albert Vitó) el lector podrà comprovar de bona mà les llums i -moltes- ombres que s’amaguen al voltant d’aquest menjar exclusiu cada vegada més cotitzat.

L’autor declara que «Tots els successos, personatges i llocs que s’esmenten en aquest llibre són reals. No s’han modificat els noms, però sí que s’ha protegit l’anonimat d’algunes fonts. La delinqüència i l’estafa sovint no es manifesten a cara descoberta, de manera que totes les escenes que descric en què no vaig estar present estan basades en l’exposició dels fets que vaig rebre de víctimes, agents de les forces de seguretat o altres fonts de credibilitat contrastada durant les entrevistes en profunditat que vaig portar a terme «. Un llibre molt interessant.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s