PAZO DE SANT MAURO, UN ALBARIÑO DE LLEGENDA

 

PAZO DE SAN MAURO

Cellers i Viñedos de l’Marquès de Vargas celebra el Dia de Galícia amb Pazo de San Mauro, 1 albariño 100% amb història elaborat a la zona més meridional de Rias Baixas, al Comtat de Tea, a la vora de l’Miño. Un blanc amb marcada personalitat aromàtica per gaudir a l’estiu i que marida amb propostes gastronòmiques de temporada molt gallegues com percebes, cranques, varietats de marisc, peix o arròs.

Aquest albariño és l’expressió d’una vinya enclavat al Pazo de San Mauro -segle XVI- i situat al Comtat de Tea. Propietat en el seu origen de la noble família hispano-portuguesa dels Pereira de Castro, descendents del rei Sancho I de Portugal, el Pazo va ser construït l’any 1591 i el cultiu de la vinya sempre va estar vinculat a la seva història.

Segons explica la llegenda d’aquesta terra màgica de Homes Peixe i Feiticeiras, solcada pel riu Miño; hi ha els millors Albariños.

En l’actualitat, les vinyes del Celler Pazo de San Mauro -del grup vinícola Cellers i Vinyes d’el Marquès de Vargas-, s’estenen en una finca de 30 hectàrees sobre bancals de cant rodat orientats a sud fins a la riba del riu Miño, creant 1 amfiteatre natural. Els ceps de la varietat albariño estan plantades en semiparras perquè els fruits, de producció limitada, creixin en condicions òptimes i assoleixin la màxima qualitat.

La enòloga Susana Pérez, responsable de l’elaboració de Pazo de San Mauro, el defineix com un vi amb gran intensitat aromàtica i un bouquet extraordinari. Amb notes molt afruitades, ric en matisos florals i cítrics; i un toc mineral. En boca, el vi es mostra ampli, fresc i equilibrat amb un final amb records varietals i molt persistent. Un 100% Albariño que representa a la perfecció el seu origen gallec.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s