CUINA DE CONTRASTOS, FUSSIÓ I PROXIMITAT A CAMBRILS: L’ORIGINAL, EXPERIÈNCIES GASTRONÒMIQUES

Cuina de contrastos, fusió i proximitat a Cambrils, fruit del jove xef, Juan Llaberia, que després dels seus estudis a l’Escola d’Hostaleria de Cambrils i fer el post grau de direcció de cuina, a l’Escola d’hostaleria de Sant Pol de Mar, va iniciar la seva experiència professional en prestigiosos restaurants com el Miramar i Can Bosch, de Cambrils i Sant Pau Carme Ruscalleda, de Sant Pol de Mar.

Al desembre de l’any 2013 decideix començar en el seu propi restaurant i inaugura en una cèntrica plaça del Port de Cambrils, L’Original, per oferir la seva concepció de cuina que uneix cultures i sabors, partint de productes molt propers de l’entorn, als quals sap projectar noves dimensions, en textures, sabors i presentacions.

Certament Joan és un gran apassionat de la cuina moderna creativa d’autor, que desenvolupa amb notable encert perquè el comensal visqui singulars experiències gastronòmiques.

El restaurant disposa d’un petit menjador elegant i acollidor, sota la direcció de Juan Antonio Vila, que també exerceix de sommelier. Al fons del local, després de la barra de bar, es troba un Gastrobar amb decoració informal i selectes tapes, en l’elaboració de les quals col·labora el xef Lovely Sangha. La cuina queda a la vista. La capacitat total és per a 85 comensals.

El celler alberga unes 120 referències. Participa en les seves jornades gastronòmiques del municipi. Ha estat guanyador i finalista en totes les Rutes de Tapes de Cambrils i finalista en la «Tapa de l’any Barcelona». “Restaurant Revelació” a la Guia Gourmand 2020.

En la nostra darrere visitia amb gaudit del musclo Espinader amb escabetx, espirulina, codium, mojo vermell i cogombret; bombó de foie, oli de tòfona, xocolata blanca i melmelada de figues. Gaspatxo de síndria, formatge blau Stilton, sardina fumada i crostons de pa de vidra; wan ton cruixent, papada Joselito, ous de tobiko, edamame, tonyina Balfegó i salsa brava; ceviche de peix mantega, adobat de raba, ceba, mango i alvocat; gamba vermella de Tarragona a la planxa; escopinyes del delta al vapor, amb un toc de llimona; mini entrepà de pa de brioix, llonganissa artesana d’elaboració pròpia, carxofa i escalivada, romesco, cacauet i allioli escalivat, calamar farcit de la terra amb trinxat de la Cerdanya i maionesa verda i cruixent de calamar; fideus rossos amb cloïsses i musclos sense feina i allioli de kimchy. I de postres, el clàssic de la casa, esfera de xocolata.

Plaça Mossen Joan Batalla, 5. (43850). Tels.: 977 911 602 i 626 417 384.  Horari: De 13,00 a 16,00 i de 20,00 a 23,00.  No tanca cap dia. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. 1 menjador privat para fins a 12 comensals. Cuina: Creativa, de fussió i proximitat. Correu electrònic: loriginal.eg@hotmail.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s