NEIXEN ELS PREMIS GASTRONÒMICS JOSEP LLADONOSA, EL ‘MÀSTER-XEF’ DE LES ESCOLES D’HOSTALERIA DE CATALUNYA

Els primers Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, amb l’impuls de l’Ajuntament de Les Borges Blanques (Lleida) i l’apadrinament dels famosos germans Torres, neixen com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre elles la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

L’elecció del premiat es realitza a través d’un concurs gastronòmic inspirat en el format ‘màster xef’ en el qual poden participar totes les Escoles d’Hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Cada escola pot presentar tots els alumnes que consideri preparats per a concursar, sempre que siguin menors de 25 anys i portin estudiant cuina més d’un any.

Els aspirants han d’enviar una recepta lliure amb la seva fitxa tècnica i un vídeo de la seva elaboració; d’entre tots els inscrits es triaran 12 per cada província, que passaran a un sistema d’eliminatòries (semifinals) que es desenvoluparan a Girona, Barcelona, Tarragona i Lleida. Allí, els aprenents hauran d’elaborar en dues hores i mitja uns aperitius i un plat de creació pròpia amb oli verge extra amb Denominació d’Origen de Les Borges Blanques. Els tres millors de cada demarcació tindran accés a la fase final.

El jurat està integrat pel mateix Josep Lladonosa, xef del restaurant ‘7 portes’ de Barcelona; els germans Torres, del restaurant ‘Cuina Torres’ de Barcelona (dues estrelles Michelin); Josep Moreno, del restaurant ‘Deliranto’ de Salou (una estrella Michelin); Carme Picas, del restaurant ‘El Ginjoler’ de Sant Feliu de Guixols, membre del col·lectiu de ‘Cuineres i Cuiners Km. 0 de Catalunya; Xavier Benet, del restaurant ‘Benet’ de Les Borges Blanques (Guia Michelin), Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Barcelona i la nutricionista Elena Maestre Gonzalez, membre de la Junta del Col·legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya, professora de la Facultat de Medicina i ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona i vicedirectora del StartUB. Aquest selecte grup de professionals valorarà aspectes com el sabor, la textura, l’aroma, la presentació o la innovació per a atorgar la puntuació.

Els dotze cuiners seleccionats competiran en la gran final que tindrà lloc a la fi d’abril en el Pavelló de l’Oli de Les Borges Blanques i el lliurament de premis està prevista al maig, amb dates sempre subjectes a l’evolució de la conjuntura sanitària. Lògicament, totes les proves es realitzaran sota els més estrictes protocols de seguretat anti-Còvid.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s