BLUE MONKEY SALOU, CUINA NACIONAL I ORIENTAL EN UN AMBIENT TROPICAL

 

En ple centre de Salou, ocupant una cantonada de la cruïlla entre el carrer Barcelona i la Via Augusta, se situa el primer Blue Monkey (el segon està a Tarragona) de l’empresari Germán Agra i que dirigeix ​​l’acreditat xef Joaquín Ruíz Oliver.

Blue Monkey va començar el 2019, amb el propòsit d’oferir una oferta diferent i global, tant a la carta, enfocada principalment a una cuina de fusió treballant la millor matèria primera, com en la decoració. La idea principal sempre ha estat que menjar-hi sigui una experiència completa de sensacions, en què el comensal se senti com a casa gaudir d’una vetllada llarga amb de l’oferta gastronòmica i amb la cocteleria.

El primer que destaca és la seva agradable terrassa a l’aire lliure, ideal per menjar quan el bon temps ho permet. En el seu interior trobem diversos menjadors a més d’una suggerent barra de bar, tot això amb una singular decoració de línia tropical, amb molta vegetació i tocs «vintatge», destacant les nombroses llums de llàgrimes que pengen de sostre. En una de les parets una curiosa fotografia de Monkey de grans dimensions. La capacitat es per a uns 70 comensals.

A la planta superior un altre menjador privat i una àmplia terrassa amb vistes a l’exterior.

L’oferta culinària aborda la fusió de la cuina nacional, tradicional i avantguardista, amb l’oriental, de manera que el comensal pot escollir o combinar en la seva taula unes patates braves o un arròs, amb un sushi o un tàrtar. La carta comprèn els apartats següents: Amanides, tapes, tàrtar, arrossos, peixos, carns, hamburgueses, oriental i postres, sense oblidar alguns plats vegans.

En la nostra visita vam començar amb unes torradetes de steak tàrtar, continuant amb les braves Blue Monkey, la truita de patata i tòfona i el tàrtar de tomàquet amb toc d’anxova. Seguim amb el big orange (gamba a «tempura», alvocat, formatge crema, mànec embolicat en salmó «flambé») i xarxa devil (gamba a «tempura», alvocat, embolicat en tataki de tonyina), tots dos amb soja. Culminem amb un arròs de «senyoret». Com a postres, crep amb Nutella, torrija amb gelat i pastís de formatge i «coulis» de fruits vermells.

Altres plats molt suggerents de la carta són la burrata injectada amb tomàquet cherry confitat i pesto; el volcano de tonyina o de salmó; el amazònic, tune love, tataki de tonyina vermella; la pota de pop brasejat amb pebre vermell de la Vera; la terrina de foie «mi-cuit» feta pel xef amb confitura de figues; el coulant de xocolata blanca…

També ofereix un menú entre setmana, per 16,50€ i el cap de setmana 18,50€. El preu mitjà d’un àpat és d’uns 30,00€.

El servei està coordinat per Cristina Briceag i el celler és àmplia amb bons vins de les DO tarragonines, riberes, riojas, verdejos i albariños, amb unes 60 referències

Carrer Barcelona, 36 (43840) Salou. Tel.: 977 260 660. Horari: de 11,00 a 02,00. No tanca. Master Card, 6000 i Visa. Capacitat: 70 comensals. Correu electrònic: info@bluemonkey.com Web: http://www.bmonkey.es

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s