RODAMAR, UN RESTAURANT FAMILIAR GASTRONÒMIC A L’AMPOLLA AMB EXCEL·LENT PRODUCTES DEL DELTA I BONES VISTES

L’Hector Roda, de família restauradora que tenen un restaurant a l’Aldea, de petit ja trastejava a la cuina del local al Baix Ebre. Després va estudiar a l’Escola d’Hoteleria de Cambrils i va estar a la cuina de Michel Guerard on va refermar els seus coneixements culinaris amb aquest gran xef.

El seu somni era tenir un restaurant gastronòmic en aquesta comarca i van localitzar un solar escaient   a la marinera població de l’Ampolla, lluny del centre, a la zona residencial de Passeig de l’Arenal, enfront de la mar i amb belles vistes de la badia del Fangar i a la llunyania el seu emblemàtic far. Allí conjuntament amb el seu germà Eduard i amb el suport de les seves esposes Alba i Tere , van construir el restaurant Rodamar, certament bonic, modern i minimalista, amb una esplèndida terrassa de vidre i un privat al primer pis, que van inaugurar al febrer de 2019.

La cuina del Rodamar és mediterrània i de producte de proximitat, avantguardista i plena d’inquietuds. Li agrada jugar amb els productes per aconseguir nous sabors i gustos als seus plats molt elaborats, utilitzant alhora les llargues coccions a baixa temperatura i reduccions de salses i ben presentats. No hi falten les matèries primes del Delta de l’Ebre, bàsicament el seu apreciat marisc, ni els arrossos.

En la nostra visita recent vam degustar l’aperitiu presentat sobre reduïdes escultures de ferro  similars a les que hi ja al Passeig de l’Arenal, amb un bunyol de bacallà amb un toc de salsa de romesco i micromeslum; crema de bròquil amb espieta saltada; i pesto de tomàquet amb tonyina marinada. I ostres al natural; cloïsses fines en salsa Rodamar; varietat de peix de llotja acompanyat de salsa de romesco; llagostins, gambes roja, i escamarlans; musclos a la marinera; torrades d’anguila fumada amb tomàquet socarrat i cruixents d’alls; arròs melós amb calamars, pop, gamba roja i escamarlans; i un plat d’alta cuina, difícil de trobar al nostra país, Carré de xai a la francesa. De postres gelat de poma verda amb escuma de llimona.

Rocamar també ofereix un menú gastronòmic, que inclou vins del celler i cafè,  per 45,00€.

Un restaurant familiar que és un referent en els «Terres de l’Ebre» per la seva cuina i marc físic, que la Guia Gourmand li dóna 3 “gourmands”, equivalents a un 8/10.

Passeig de L’Arenal, 10. (43895) L’Ampolla. Tel.: 877 91 32 62 y 636 846 611. Horari de 13,00 a 16 i de 20,30 a 23,00. Tanca dilluns, 1 setmana al gener i 2 setmanes a l’octubre.  hrrodamar@gmail.com http://www.rodamar.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s