SIBARITES, A GANDESA, ENTRE ELS MILLORS DE LA TERRA ALTA

Situat al centre de Gandesa, amb una decoració de contrastos entre modernisme i avantguardista ofereix una interesant cuina de la terra tradicional  evolutiva, molt treballada, que el xef propietari sap donar-li un toc personal, d’autoria. Una cuina partir de productes propers amb alguna salsa oriental i amb acurades presentacions, que té la màxima expressió en el menú Gran Gourmet, amb 8 plats més les postres, variats, de terra i mar, ben elaborats y molt satisfactoris. Totes les postres són casolanes.

 

Cal considerar també molt positiu l’equip igualment molt jove que atén amb molta amabilitat i diligència la sala que té una capacitat per a uns 40 comensals; aconsellen i informen amb precisió de la composició de cada plat, expliquen els productes emprats i les elaboracions. El celler és molt ampli amb més d’un centenar de referències de vins principalment de la Terra Alta.

En la nostra visita va optar per el Gran Gourmet, començant amb una degustació d’olis DOP Terra Alta amb el seu vermut; desprès, ostra amb granissat de poma verda i cogombre; tartar de tonyina vermella Balfegó amb ou de guatlla i tòfona; sopa de tomàquet raf amb la seva esponja i peix de roca a la brasa; carpaccio de rap amb remolatxa, melmelada d’oli i espàrrec blanc Foz Clua; espatlla de conill amb tocs orientals; arròs cremós de plàncton i gamba vermella; lluç amb cromatisme violeta; filet de porc ibèric amb salsa de foie-gras i textures de patata; i de postres, coco, yuzu, iogurt i llima verda.

Certament la jove parella David Moseguí i Elisa Borras, de Ginestar, porten amb molt encert la gerència i la cuina d’aquest establiment situat en la plaça d’entrada a la població. David va començar a treballar en diferents restaurants de les comarques tarragonines, fins que al 2012 entra a la cuina de Sibarites, en la seva anterior ubicació. Després del canvi de lloc i amb el suport de l’Elisa, es fa càrrec als inicis del 2017 del restaurant.

Sorprèn a Sibarites la decoració del menjador, molt acurada i agradable, combinant elements clàssics amb moderns, llums d’èpoques passades amb aranyes, parets de pedra vista, decorades amb botelles de vins de la Terra Alta i un gran mapa que situa les varietats de vinya de la comarca. Junt a l’entrada està la barra i en la sala les taules ben separades disposen de amb estovalles i tovallons de roba i bona cristalleria. Això més la bona cuina el situa entre els millors de la comarca.

Plaça de la farola, 4. (43780) Gandesa. Tel: 977 420 515. Horari: de 13,00 a 15,30. Dijous, divendres, dissabte i festius també de 20,30 a 22,30. No tanca. American Express, 4B, Master Card, 6000 i Visa. Aire condicionat. Correu electrònic: sibaritesgandesa@gmail.com. Web: http://sibaritesgandesa.negocio.site

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s