ALBERT GÚZMAN, A SANT CARLES DE LA RÀPITA, CUINA D’AUTOR I TRADICIONAL DEL DELTA

Una vegada més, l’Albert Gúzman ens sorprèn amb una cuina d’autor molt ben elaborada, juntament a plats més tradicionals de la zona, en un dinar certament riquíssim, en l’agradable terrassa del restaurant de Sant Carles de la Ràpita.

Vam començar amb l’aperitiu, un llagostí amb verdures dins d’una pasta. Seguidament un cruixent amb anxoves amb mousse d’albergínia amb mantega d’ovella; continua un atrevit foie mi-cuit amb anguila fumada i poma caramel·litzada; llagostí envoltat de pasta kataifa (originaria de l’arròs); i com a plat fort l’arròs sec amb gambes de Tarragona a pla planxa, que és un dels millors que darrerament he degustat, a més, menjat segons la tradició dels pescador, compartint des de la paella el comensals l’àpat, amb cullera. A l’hora de les postres, la “torrija” amb gelat de llet merengada. Tot plegat regat amb un verdejo de Rueda.

Recordem que pràcticament a peu de l’antiga carretera N-340 que passa per la població, ja quasi al final, en els baixos d’uns apartaments que gaire l’amaguen i dificulten la localització, es troba el restaurant d’Albert Guzmán, inaugurat l’any 1983, que porta el seu nom.

L’establiment es composa d’una barra de bar amb taula adjunta, un menjador per a uns 45 comensals, de decoració minimalista i colors clars amb parets blanques i gran finestrals que li donen lluminositat, i una terrassa a l’aire lliure a la part posterior del local. La seva cuina és creativa i saborosa, potent, intensa i, sobretot, molt treballada.

A partir dels productes originaris de la comarca i del Delta de l’Ebre, on predomina l’arròs i els mariscs i crustacis, a més de varietats molt típiques de peixos com l’anguila, l’Albert ofereix uns plats que, sense renunciar del tot a la tradició local marinera, transforma amb salses i acompanyaments que li donen colors, gustos i textures particulars amb resultats plenament positius.

És una cuina diferent a la clàssica de la zona, ja que les emocions i sentiments, en definitiva, l’autoria del xef, es nota en cada presentació que arriba a la taula. L’Albert va estar en contacte amb la cuina ja des de ben petit: des dels sis anys ja corria per aquest restaurant que van fundar els seus pares i on la mara encara l’ajuda avui en dia. Amb els anys, ha sabut combinar el producte de tota la vida amb tocs molt innovadors. El celler té unes 60 referències.

Altres especialitats de la carta actual son l’ostra arrissada del Delta al natural; l’ostra gingebre, mango festival; tàrtar de tonyina, fils de patata, ous de peix; tataki de llom de tonyina vermella; pop amb papada de porc a la brasa, patates en romer i crema pastanaga; llobarro salvatge sense espines a la graella; amanida de torró, caviar d’oli, vinagre de Menescal, sal de Delta i xoco cruixent.

C/. Sant Isidre, 255. (43540) Sant Carles de la Ràpita. Tel.: 661 10 26 72. Horari: De 13,00 a 16,00 i de 20,0 a 23,00. Tanca dimarts, excepte a l’estiu; gener i febrer. Master Card, 4B i Visa. Aire condicionat. Terrassa. Admed gossos. gorriador@gmail.com http://www.albertguzman.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s