CA LA PEIRONA, ALS PEUS DE LA MUSARA (VILAPLANA), CUINA CATALANA TRADICIONAL

 

Per els que busquen una cuina catalana tradicional, casolana, ben elaborada, la trobaran a Ca la Peirona, un restaurant familiar, situat als peus de La Musara, davant del petit mirador amb boniques vistes a l’emblemàtica muntanya tarragonina.

Des de 1999 Ca la Peirona ofereix la cuina de sempre feta com a casa. És una cuina senzilla, de poble, amb tots els sabors i olors que donen els xups-xups i les hores als fogons. En definitiva, plats de tota la vida i amb una bona relació qualitat/preu. Les postres també es fan a la casa.

El restaurant treballa també molt bé el producte de temporada. Així, cal esmentar els bolets de tardor i l’oli d’oliva arbequina verge extra de la Cooperativa de Vilaplana condimentat amb espècie.

El menjador és petit, només per a uns 45 comensals. Ocupa els baixos de la casa pairal de la família Mestre/Serres. Abans era l’estable que van convertir en un rústic local, que conserva la pedra vista i les bigues de fusta; un espai agradable i acollidor, en el centre de la localitat de Vilaplana.

A la Maria Mercè Serres li agradava molt la cuina, des de sempre, encara que a la família no hi havia cap antecedent restaurador. L’art dels fogons el va aprendre a casa, de la seva àvia, de la seva mare i quan es va casar amb el Joan Maria Mestre va decidir ser cuinera professional i tenir el seu propi restaurant. El seu marit va deixar la feina per ajudar-la: s’encarregaria del menjador. Actualment, ell està ja jubilat però s’ha incorporat el fill, Joan Maria està amb la mare a la cuina. Tenen un menú setmanal per 13,00€ i els caps de setmana, convé reservar taula anticipadament, per 24,00€ (amb pa, vi, aigua i cafè). El preu mitjà d’una àpat surt per uns 30€.

A la bodega tenen unes 50 referències. El vi de la casa és el Roureda jove, de Vilallonga, 9,00 euros.

Entre les especialitats cal tenir en compte els canelons casolans de carn, 8,00; macarrons amb formatge, 7,00; caragols a la llauna o la gourmanda (20 minuts), 12,00; bacallà gratinant, amb salsa de romesco o allioli, 14,00; espatlla de corder de llet al forn, 19,00, juntament amb el “xuleton” de vedella a la pedra, 23,00 i el filet de vedella a la pedra, 17,50; i la carn de caça, estofat de porc senglar, 14,00 i filet de cérvol adobat a la planxa, 14,00; i a l’hora de les postres, la crema catalana casolana, 3,80.

 

Carrer Àngel Guimerà, 1. (43380) Vilaplana. Tel.: 977 81 51 71. Horari de 13,00 a 15,30 i de 21,00 a 22,30. Tanca diumenge nit, dilluns nit i dimarts tot el dia. Tanca per vacances 3 setmanes per juny i 1 setmana per Cap d’Any. 6000 i Visa. Aire condicionat, aparcament. calapeirona@gmail.com

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s