MARC GASCONS, AMBAIXADOR GASTRONÒMIC DE LA COSTA BRAVA A ESCANDINAVA

El xef del restaurant Els Tinars de Llagostera (Girona) ha estat el representant gastronòmic de la delegació comercial catalana que s’ha desplaçat aquests dies fins a Estocolm i Oslo per presentar la destinació Costa Brava i Pirineu de Girona davant d’agents de viatge i periodistes especialitzats. Gascons, que s’ha desplaçat a ambdues ciutats amb part de l’equip del restaurant, ha tancat les dues jornades de treball amb un còctel on ha mostrat les bondats gastronòmiques del territori.

Workshop Estocolm5. PTCBG copia

Fins a 12 plats en dos còctels per a 70 persones han evidenciat el producte i la tècnica que han consagrat la cuina catalana. Els assistents suecs i noruecs de les jornades han pogut gaudir d’una selecció de la millor gastronomia catalana, evidenciada a través d’alguns dels plats típics del restaurant de Llagostera. «Hem volgut mostrar les elaboracions bàsiques i tradicionals catalanes com el romesco o l’allioli; alguns dels nostres productes estrella com la botifarra o les gambes, i el nostre caliu a la taula», ha explicat el xef.

Entre la selecció dels 12 plats, han tingut molt bona acollida el pa amb tomàquet i llonganissa, el tartar de gambes de Palamós amb patata i tomàquet o la brandada de bacallà amb tomàquet dolç i alfàbrega. També, com ha remarcat Gascons, «els representants del millor mar i muntanya nostre com l’espardenya amb cansalada o el peu de porc amb escamarlans». El plat d’arròs sec amb saltxitxes i botifarra negra també ha destacat.

Workshop Estocolm3.PTCBG copia

Gascons ha aprofitat el viatge de tres dies per terres escandinaves per visitar i menjar al restaurant Maaemo d’Oslo (al número 64 de l’última edició de 50 Restaurants) i per compartir taula amb l’il·lustre xef suec Mathias Dahlgren.

L’acció promocional endegada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona als Països Escandinaus ha visitat en dues jornades Estocolm (el dia 21) i Oslo (dia 23) de setembre, amb l’objectiu d’estimular el mercat nòrdic i potenciar productes com ara el turisme de negocis, gastronòmic, esportiu i cultural.

Marc Gascons, Els Tinars i Informal

Els Tinars és un referent de la cuina tradicional catalana, a la qual el xef Marc Gascons ha aportat la seva visió fresca i creativa, sempre amb un respecte total al producte local i de temporada. Format a les cuines de Gaig, Ruscalleda o Berasategui, el cuiner dirigeix el restaurant familiar des de 1999 i l’ha situat entre els millors del país amb una proposta que defineix amb quatre conceptes: producte, tradició, elegància i senzillesa. El restaurant, ubicat a Llagostera (Girona), sempre ha apostat per un servei de sala exquisit liderat per Elena Gascons, germana del xef. Darrerament s’ha incorporat també com a xef del restaurant Informal, en el marc de l’hotel barceloní The Serras.

Deja un comentario